Mer info!

Hur började det hela?
Lördagen den 24:e September 2005 så hade 3 st kompisar till mig planerat en överraskningspresent (Jag fyllde 19 år den 25:e September). Överraskningen var att dom körde mig till Torsgård, (7 km norr on Visby) där dom har en 8 meter hög inomhusklättervägg. Där fick vi prova på att klättra. Vår instruktör sa till mig att hon tyckte att jag var duktig på att klättra och att hon tyckte att jag skulle börja med det. Jag tyckte att det var roligt att klättra så jag funderade på om jag kanske skulle börja med det.

Det tog mig ett tag innan jag "fick tummen ur röven". Men i Januari 2006 så gick jag och min kompis Jakob Lindby en nybörjarkurser för topprepsklättring inomhus på Torsgård. Sedan blev vi båda medlemar i Visby Klätterklubb och Svenska Klätterförbundet och började att klättra 1-2ggr i veckan på klätterväggen på Torsgård (bilden här till höger).

Började på min egen klättervägg.
I Februari 2006 så tänkte jag att jag skulle ju kunna bygga en egen klättervägg, så slipper jag åka ca: 11 mil (tur&retur) till Torsgård varje gång jag vill klättra.
Min morfar (Bertil Olofsson) har en gammal ladugård här i Ardre (Alsarve 3:1) och där tänkte jag att jag skulle kunna bygga min klättervägg. V
i diskuterade det och vi kom fram till att jag fick använda en del av hans ladugård till att bygga min egen klättervägg i. På måndagen den 20:e Februari 2006 så började jag att städa upp och rensa bort en massa grejer där som jag skulle bygga klätterväggen.

Det var en hel del som skulle städas bort, det fanns massor med gamalt hö kvar (bilden här till höger) och gammal fårskit (Då vi hade lamm/får där för några år sen). Men efter många timmars slit så började det bli tomt på den delen som jag skulle bygga på, ca: 6x7 meter.

Bygg dax.
Nu bygger jag så mycket jag kan. Jag bygger klätterväggen med 15 mm gran plywood och reglar bakom med 2x6 tum respektive 2x7 tum. Jag isolerar även alla väggar och tak så att jag skall kunna ha lite värme på så man även kan klättra när det är väldigt kallt ute.


Fortsättning kommer...Torsgårds klättervägg


Alsarve höloft